Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم و اشعار اجرا شده توسط یازده مداح مطرح کشور در محرمی که گذشت در برنامه «محرم امسال» مورد تحليل هنری، ادبی، اجتماعی و فرهنگی قرار می‌گيرد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در برنامه‌ای پژوهشی با عنوان «محرم امسال» که به همت گروه فرهنگ و هنر دانشكده فرهنگ و ارتباطات و نيز انديشكده راهبردي اربعين دانشگاه امام صادق (ع) طراحی و اجرا می‌شود، مراسم و اشعار اجرا شده توسط یازده مداح مطرح کشور در محرمی که گذشت مورد تحليل هنری، ادبی، اجتماعی و فرهنگی قرار می‌گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سيد مجيد امامي، مدير انديشكده راهبردي اربعين در اين‌باره گفت: نقش آفرینی گسترده و عمیق هیئت‌های عزاداری و ذاکران اهل بیت در فضای فرهنگی و رسانه ای امروز کشور بر کسی پوشیده نیست. ‏ هیئت‌ها امروز به یکی از منابع اصلی و جریان ساز تولید محصولات رسانه‌ای و هنری و انتقال معنا و پیام در کشور و جهان اسلام تبدیل شده‌اند. تنوع و تکثر آثار، استمرار و تولید زنده و رويداد محورانه محتوا، مشارکت عمومی مردمی در فرایند تولید و توزیع آثار، و برخورداری از گستره وسیع مخاطب، و تأثیرگذاري عمیق عاطفی و اعتقادی از ویژگی‌های مهم این جریان فرهنگی است.

وی افزود «شعر» از ارکان اصلی شکل دهنده محتوای هیئت‌ها است و بسیاری آن را ستون خیمه آیین‌های عزاداری تشيع به حساب می‌آورند. از سوی دیگر این آیین‌ها از مهمترین عرصه‌های ظهور و حضور شعر در زندگی مردم محسوب می‌شود و در چرخه استعدادیابی، آموزش، تمرین و تعالی بسیاری از شاعران نقشی بی بدیل ایفا می‌کند.

امامي خاطر نشان كرد:‏با وجود این جایگاه و اهمیت فرهنگی و رسانه‌ای، جای نگاه کارشناسانه به شعر و مداحي‌هاي عاشورايي و بررسی ابعاد مختلف آن در فضای فرهنگی و دانشگاهی کشور بسیار خالی ست. مطالعات هرچند محدود مناسک و آیین‌های شيعي تا كنون از تقليل گرايي روش شناختي و تحميل ذهن گرايي نظريه پردازان جامعه شناسي دين رنج برده است و گفتگو و فحص میدانی از واقعیت این پدیده مهم هنری زيبايی شناختي و معنوي(توامان) يعني مداحي و روضه خواني ، سابقه اندكي دارد.
برخي پژوهش ها و آثار نيز از عملكرد يا محتواي برخي شاعران نوگرا براي تثبيت خرده نظريات مناسكي شان استفاده كرده اند و تتبع بي طرفانه كمتر ديده شده است.

امامي افزود: هرچند ما هنوز هم فاقد يک چارچوب نظري بومی و اسلامی برای مناسک پژوهي شيعي هستيم ولي مباحثه همدلانه و كارشناسي بر اساس محتواي زنده مناسك و هيآت امروز ايران، مقدمه ای برای پژوهش‌های بزرگ و الهام بخش بعدي است. اين درحالي است كه واقعيت اجتماعي جامعه ايران متاثر از كرونا و محدودسازي هاي احتياطي اجتماعات، فشارهاي اقتصادي و گذار فرهنگي و نسلي خاصي قرار دارد و بي شك تعامل بين پديده هنري معنوي مداحي با اين شرايط قابل تحليل است.

ما بر آنیم در این مجموعه نشست‌ها گام‌های نخست در رفع این خلأ را برداریم و به تحلیل روزآمد محتوای ادبی و معرفتی عرضه شده توسط چند تن از مادحان پر مخاطب و رسانه‌ای بپردازیم. عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) افزود: بر همين اساس شعر و محتوای مداحي مراسم محرم اخير آقايان محمود کریمی،مهدی سلحشور،سعید و محمد حسین حدادیان، محمد رضا و حسین طاهري، مجید بنی فاطمه ، میثم مطیعی، مهدی رسولی، محمدرضا بذری، رضا نریمانی، محمد رضا پویانفر و حنیف طاهری در گفتگوهايي تخصصي مورد بحث قرار مي گيرد.

مدير انديشكده راهبردي اربعين گفت: اين نشست‌ها با حضور دو كارشناس ادبي و نيز اجتماعي و با دبيري محمد مهدي سيار عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق در دوشنبه و چهارشنبه‌هاي هر هفته از 14 مهرماه تا پنج هفته و به صورت برخط برگزار مي‌شود. علاقمندان مي‌توانند اولين نشست از اين مجموعه را ساعت 19 و 30 دقيقه دوشنبه از طريق لينک https://vc.isu.ac.ir/ch/arbaeen-isu  دنبال نمايند.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: مداح ماه محرم سید مجید بنی فاطمه شده توسط رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 

به مناسبت روز جهانی کارگر، نشست خوانش و تحلیل کتاب «خاک کارخانه» اثر شیوا خادمی، روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، توسط موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر با حمایت موسسه پژوهش تعالی حقوق از ساعت ۱۸ الی ۱۹:۳۰ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

در این برنامه که ورود برای عموم آزاد و رایگان است، وحید آگاه (عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی) طراح و دبیر رویداد، در مورد ابعاد حقوقی مطرح در تحولات مربوط به این کارخانه، سخن می‌گوید. شیوا خادمی (عکاس و نویسنده کتاب) از تجربه پنج سال پژوهش در مورد این کتاب توضیحاتی را ارائه می‌دهد و خسرو معصومی (نویسنده و کارگردان سینما) از تجربه ساخت فیلم در فضاهای مختلف کارخانه و خاطرات خود به عنوان یکی از فرزندان کارگران کارخانه بیان می‌کند. نوید پورمحمدرضا (نویسنده و پژوهشگر مطالعات شهری) نیز از تاثیر کارخانه بر بهشهر و خرده فرهنگ‌هایی که‌ به واسطه کارخانه شکل گرفته، سخن می‌گوید. همچنین، الهام کردا (بازیگر تئاتر و سینما) بخش‌هایی از کتاب را برای حاضران قرائت می‌کند.

"خاک کارخانه" ثبت تجربه‌های ناشنیده‌ترین حلقه‌های زنجیره کار در ایران، تاریخ شفاهی یک صنعت و روایت یک مکان است از زبان زنان و مردانی که شورمندانه محیط کارشان را دوست داشته‌اند و با تعطیلی آن، طعم فقدانی بزرگ را چشیده‌اند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899019

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • دهمین همایش بین‌المللی دوسالانه علوم شناختی برگزار می‌شود
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران